Gudački kvartet

Gudački kvartet i majstor Stevan Rakić u radioniciSredinom 2005. godine izradio sam komplet instrumenata za gudački kvartet - dve violine, violu i violončelo. Sva četiri instrumenta rađena su istovremeno, od identičnog, najkvalitetnijeg materijala, od smreke i javora iz Bosne.

Obe violine, viola i violončelo načinjene su od potpuno istog drveta, što je, uz brižljivu i preciznu izradu rezultiralo njihovim tonskim kvalitetima - jasnoćom i nosivošću zvuka, bogatom i profinjenom sonornošću i tananom usklađenošću tonskih boja. Tako je postignuta plemenita, tonska ujednačenost koja je veoma važna za kamerne sastave ovakvog tipa. Tonske karakteristike ovih instrumenata posebno su došle do izražaja i u njih su mogli da se uvere i muzičari kao i posetioci koncerta "U čast instrumentu", priređenog 31. oktobra 2005. godine u novosadskoj Sinagogi, gde je između ostalog i gudački kvartet doživeo svoju promociju.

Uz finu tonsku usklađenost, instrumenti su i vizuelno potpuno ujednačeni, identični po izradi, laku i opremi, napravljeni od istog materijala i rukom jednog graditelja, što ovom instrumentalnom setu daje posebnu vrednost.

Gudački kvartet majstora Stevana Rakića

Za sve informacije kontaktirajte nas na info@violinsrakic.co.rs